«Київводоканал» назвав причину підвищення тарифів на холодну воду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

«Київводоканал» назвав причину підвищення тарифів на холодну воду

Особисті фінанси
1352
У Києві нові тарифи на холодну воду і водовідведення встановлені в результаті підвищення вартості складових тарифу, зокрема, реагентів.
Про це передає прес-служба Київської міської державної адміністрації.
Зокрема, на підприємстві називають причинами зростання тарифів необхідність підтримки водопостачання та водовідведення у столиці та області в умовах подорожчання основних складових тарифу.
«З серпня минулого року на 146% зросла вартість реагентів, що використовуються „Київводоканалом“ для підготовки питної води та очищення стоків. Паливно-мастильні матеріали, необхідні для роботи техніки, подорожчали на 27%. А розмір сплачуваних підприємством податків та зборів зріс на 94%», — йдеться в повідомленні.
Крім того, повідомляється, що на підприємстві у другій половині 2016 року розмір середньої зарплати становив 6,825 тис. гривень, в той час як у сфері промисловості у столиці вана перевищила 10 тис. гривень, тому фахівці залишають водоканал через неконкурентні зарплати.

Довідка Finance.UA:

  • Подорожчання від 7% до 28%. Найбільший % зростання – у Львові, в чисельному вимірі тарифу – в Рівному та Києві.
  • Подорожчання стосується Києва і Львова, Рівного, Дніпра, Хмельницького, Ірпеня, Вишневого, Боярки, Кам’янець-Подільського, Павлограда, Лисичанська, Коломиї та інших.
  • Тариф для киян зросте на 14,7% і складе 15 гривень 79,2 копійки за кубометр (раніше платили 13,77 гривні), за водовідведення гарячої води – 7,52 гривні (раніше – 6,93).
За матеріалами:
КМДА
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас