Гройсман розповів, коли Кабмін має намір провести конкурс і забезпечити запровадження в Україні технологій зв'язку 4G — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Гройсман розповів, коли Кабмін має намір провести конкурс і забезпечити запровадження в Україні технологій зв'язку 4G

Технології&Авто
648
Кабінет міністрів України має намір провести конкурс і забезпечити запровадження в Україні технологій зв’язку 4G в 2017 році.
Відповідні пункти є у презентації проекту плану заходів з цифрового розвитку України в 2017 році, яку опублікував прем’єр-міністр Володимир Гройсман на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook у вівторок вранці.
В проекті плану говориться, що до кінця четвертого кварталу планується впровадити в Україні технологію мобільного зв’язку 4-го покоління (4G), забезпечивши проведення конкурсу щодо розподілу радіочастотного ресурсу (РЧР) для 4G в діапазонах 188 МГц і 2600 МГц.
Також до кінця 2017 року планується розробити із залученням представників провайдерів план заходів розвитку і використання широкосмугового доступу до мережі інтернет з урахуванням подолання цифрової нерівності, створення спеціальних фондів і механізмів її подолання, стимулювання державно-приватного партнерства у цій сфері.
До кінця ІІІ кварталу пропонується розробити план заходів щодо стимулювання і підтримки впровадження технології блокчейн в державному секторі та базових секторах промисловості в Україні.
Проект плану передбачає розробку до 2018 року плану заходів щодо стимулювання і підтримки впровадження перспективних та інноваційних технологій, концепцій і методологій у сфері управління та інших сферах, зокрема, роботизація, штучний інтелект, хмарні і туманні обчислення, безпілотні і мобільні технології, технології ідентифікації та інші.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас