У Німеччині прийнято закон про безпілотні автомобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Німеччині прийнято закон про безпілотні автомобілі

Технології&Авто
702
Федеральна рада Німеччини схвалила закон, що визначає умови використання безпілотних автомобілів на громадських дорогах.
Німецькі автовиробники Volkswagen, Daimler і BMW вкладають великі кошти в розробку самокерованих автомобілів. Тепер у цих компаній з’явилася можливість проводити тестування безпілотних технологій в рідній країні, а не в Каліфорнії, де рух автономних машин по громадських дорогах давно дозволено (і навіть без водія). Бундесрат ухвалив закон, згідно з яким безпілотники тепер зможуть пересуватися по дорогах загального користування Німеччини. Головна умова, передбачена новим законом, полягає в тому, що за кермом безпілотника в обов’язковому порядку має бути людина, готова у будь-який момент взяти керування транспортним засобом в свої руки.
Крім того, у безпілотному автомобілі повинен бути встановлений чорний ящик, який буде фіксувати перебіг поїздки. У разі ДТП дані з чорного ящика покажуть, хто був винуватцем аварії, водій чи автопілот. Якщо ДТП відбулося з вини водія, він понесе відповідальність згідно з чинним законодавством. У разі, якщо аварія сталася через технічну помилку, відповідальність понесе автовиробник. Через два роки закон переглянуть з урахуванням розвитку технологій, захисту даних та інформації, отриманої під час випробувань.
Вперше закон про безпілотники був представлений на обговорення канцлером Німеччини Ангелою Меркель торік. Міністр транспорту Німеччини Александр Добринт вважає, що технології безпілотного керування автомобілем — це «найбільша революція мобільності з моменту винаходу автомобіля».
Більшість великих світових виробників займаються розробкою системи безпілотного водіння, однак автономні автомобілі стануть доступними для масового ринку лише в 2020-2021 роках.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас