Рада звільнить Гонтареву, коли знайде їй заміну - Герасимов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Рада звільнить Гонтареву, коли знайде їй заміну - Герасимов

Казна та Політика
259
Верховна Рада звільнить Валерію Гонтареву з посади голови Національного банку України тільки після того, як знайде їй наступника.
Про це в кулуарах Верховної Ради після засідання Погоджувальної ради заявив глава фракції БПП Артур Герасимов.
“Валерія Гонтарева написала заяву про відставку. Президент України на прес-конференції дав чітку відповідь на це питання. Найближчим часом почнеться обговорення кандидатур на посаду голови НБУ. Після цього я думаю, що, як заведено в нашій фракції, ми обов’язково зустрінемося з кандидатами і приймемо рішення, кого з кандидатів підтримувати під час голосування в парламенті. Але я повністю підтримую президента України, що голосувати за звільнення Валерії Гонтаревої згідно з її заявою ми будемо після того, як буде чітко зрозуміло, яка кандидатура у нас є на голову НБУ”, – заявив голова фракції БПП.

Довідка Finance.UA:

  • Голова НБУ Валерія Гонтраева пішла у відпустку 10 травня доти, доки ВР не звільнить її. Гонтарева обіймала посаду голови НБУ майже 3 роки.
  • Голову НБУ призначає ВР за поданням президента україни строком на 7 років.
  • Раніше Президент Петро Порошенко заявив, що вона не звільнилася, а тільки написала заяву. Також він повідомив, що у нього є кілька кандидатів на посаду голови Нацбанку.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас