Поїздки українців до Туреччини та Єгипту скоротяться на користь європейських країн після введення "безвізу" - думка — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поїздки українців до Туреччини та Єгипту скоротяться на користь європейських країн після введення "безвізу" - думка

Особисті фінанси
580
Попит українських туристів на напрямки Туреччини та Єгипту може впасти після введення безвізового режиму з Європейським Союзом і перерозподілитися в бік європейських країн, вважає виконавчий директор туристичного оператора Join UP! Дмитро Сєроухов.
“Населення Європи не їздить на відпочинок у Єгипет, дедалі менше – в Туреччину. Введення безвізового режиму вплине також і на попит українців на ці країни. В умовах нинішніх реалій зростання за даними напрямами може призупинитися і частка ринку перерозподілиться в бік європейських країн”, – сказав він.
На думку Д.Сєроухова, туристичний потік з України в європейські країни збільшиться, в першу чергу, за рахунок жителів західної частини країни, які зроблять вибір на користь таких напрямків замість внутрішніх курортів.
“Серед популярних напрямків, які будуть користуватися великим попитом, варто відзначити Болгарію. Візова складова є суттєвою частиною вартості турпакету за цим напрямком”, – зазначає експерт.
За його словами, позитивний ефект від лібералізації візового режиму з країнами ЄС, в першу чергу, зможуть відчути самостійні туристи з України, які не організовують свій відпочинок через операторів.
Однак, зазначає виконавчий директор туроператора Join UP!, на сьогоднішній день остаточно невідомо, якими будуть вимоги до українських туристів, які перетинають кордони країни в напрямку європейських країн. Попередньо, вимоги до них залишаться такими ж, як і до власників візи, однак існують додаткові ризики, пов’язані з рішеннями прикордонної служби приймаючої країни.
“Рішення, пропускати чи не пропускати людину, прийматиме прикордонна служба. Невідомо, на якому етапі це рішення буде прийматися – в Україні чи по прильоту за кордоном. Туристи ризикують втратити кошти, витрачені на вартість туру, заощадивши при цьому частину грошей на оформлення візи”, – пояснює Д.Сєроухов.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас