РГК дозволив "Нафтогазу" стати прямим постачальником газу для населення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РГК дозволив "Нафтогазу" стати прямим постачальником газу для населення

Енергетика
447
“Регіональна газова компанія” (РГК) вітає намір НАК “Нафтогаз України” поставляти газ населенню без посередників і вказує на те, що для цього не потрібні якісь додаткові рішення уряду, йдеться в заяві РГК поширеному в понеділок.
“Нафтогаз України” може приступити до прямого постачання газу населенню у будь-який час і в будь-якому регіоні України за ціною, яка не повинна перевищувати ціну нинішніх постачальників, на яких Кабінетом міністрів покладено спеціальні обов’язки”, – цитує прес-служба директора РГК Олександра Притику.
Водночас в РГК вважають необґрунтованими висловлювання головного комерційного директора НАК Юрія Вітренка про роль нинішніх газових збутових компаній.
“Заяви топ-менеджерів “Нафтогазу” про нібито “паразитичну” функцію нинішньої збутової системи викликають подив і свідчать про те, що керівництво компанії неадекватно оцінює свої можливості займатися роздрібною торгівлею, що може призвести до багатьох проблем, з якими зіткнулися підприємства теплокомуненерго (ТКЕ), єдиним постачальником для яких виступає “Нафтогаз”, – відзначають в прес-службі.
У РГК також нагадують, що їхні збутові структури за підсумками минулого опалювального сезону забезпечили розрахунки від побутових споживачів на користь “Нафтогазу” на рівні 97%.

Довідка Finance.UA:
  • раніше НАК “Нафтогаз України” виступив перед урядом з пропозицією покласти на компанію функції прямого постачальника газу населенню в рамках механізму спеціальних зобов’язань (PSO), при цьому виключивши діяльність компаній-посередників.

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас