Як Росія прибирає до рук азотний ринок України - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як Росія прибирає до рук азотний ринок України - експерт

Казна та Політика
713
За словами кандидата економічних наук Сергія Следзя, останні чотири українські посівні кампанії супроводжувалися прискореним захопленням вітчизняного ринку російськими виробниками мінеральних добрив, що обернулося серйозними втратами і збитками для української економіки і промисловості.
«У разі незастосування антидемпінгових заходів існує загроза банкрутства вітчизняних товаровиробників і знищення всієї галузі з виробництва азотних добрив в Україні, що призведе до повної залежності українських споживачів від імпортної продукції з ймовірністю підвищення її ціни…», — говорить експерт.
За словами Следзя, ситуація посилюється тим, що в грудні 2016 року Мінекономрозвитку офіційно визнало, що застосування антидемпінгових заходів щодо імпорту в Україну азотних добрив походженням з РФ «відповідає національним інтересам».
Зазначається, що «святе завдання» рідної держави — захистити національних виробників азотних добрив від недобросовісної конкуренції з боку імпорту.
«Врешті-решт, вони, на відміну від демпінгуючих російських компаній, діям яких в Україні, по суті, дано зелене світло, не наповнюють російський бюджет, що збагачує гібридну війну з Україною. Невже і після цього потрібні якісь додаткові аргументи…», — зазначив автор.
За матеріалами:
PolitekA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас