Вчені навчили Apple Watch діагностувати захворювання серця — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені навчили Apple Watch діагностувати захворювання серця

Технології&Авто
312
Дослідники з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско з’єднали сенсори, які вимірюють пульс в розумному годиннику Apple Watch, з штучним інтелектом. В результаті був створений алгоритм, що діагностує серцеву аритмію з точністю 97%.
Вчені зібрали показання 6 000 користувачів програми Cardiogram для розумного годинника Apple Watch, які вимірювали пульс за допомогою вбудованих в пристрій фотоплетизмографічних датчиків протягом кількох місяців, і використали ці дані для навчання нейромережі. В результаті алгоритм навчився відрізняти нормальний серцевий ритм від передсердної фібриляції або миготливої аритмії.
Дослідники підтвердили ефективність алгоритму в експерименті за участю 51 пацієнта з аритмією серця, які проходили кардіоверсію — медичну процедуру, що відновлює серцевий ритм. Кожен з них одягнув Apple Watch зі встановленим додатком Cardiogram за 20 хвилин до початку процедури і зняв через 20 хвилин після неї. Створений ученими алгоритм правильно визначив фібриляцію передсердь у 97% випадків.
«Результати нашого дослідження показують, що поширені портативні пристрої, такі як розумний годинник, дозволяють відстежувати серцевий ритм, діагностувати його порушення, такі як фібриляція передсердь, і пропонувати подальшу медикаментозну терапію. І все це без будь-яких активних зусиль з боку пацієнтів», — каже Грегорі Маркус, керівник відділу клінічних досліджень у підрозділі кардіології UCSF.
Власний пристрій для перевірки роботи серця в домашніх умовах в минулому році створили вчені з Володимирського державного університету. Розроблений ними прилад на основі штучного інтелекту не просто оцінює роботу серця, але і аналізує загальний фізичний стан людини — фізичні навантаження, рівень стресу, а також схильність до будь-яких залежностей, наприклад, куріння.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас