Канадці викупили частку найбільшого в Україні виробника цукру — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадці викупили частку найбільшого в Україні виробника цукру

Фондовий ринок
895
Компанія Fairfax Financial Holdings (Торонто, Канада) сконцентрувала 28,01% акцій одного з найбільших виробників цукру в Україні агропромислового холдингу Астарта (Київ).
Про це йдеться в повідомленні Астарти на сайті Варшавської фондової біржі.
Згідно з повідомленням, Fairfax придбала ще 1 951 583 акцій, або 7,81% у Aluxes Holding Limited за ціною 60 злотих за акцію.
В результаті завершення всіх транзакцій Fairfax сконцентрувала 28,01% загальної кількості голосуючих акцій.
Нагадаємо, що в серпні 2016 року Fairfax Financial Holdings уклала угоду про купівлю акцій з 2 акціонерами Астарти – кіпрськими Albacon Ventures Limited (володіє Віктор Іванчик) і Aluxes Holding Limited (володіє Валерій Коротков).
Fairfax є холдинговою компанією, яка через свої дочірні підприємства займається страховими операціями, управлінням інвестиціями та іншими операціями з майном.
У листопаді 2016 АМКУ дозволив компанії Fairfax Financial Holdings опосередковано придбати більше 25% холдингу Астарта.
У 2016 році агропромхолдинг Астарта збільшив чистий прибуток в 5,2 рази-до 83 млн євро в порівнянні з 2015 роком.
Астарта об’єднує 5 регіональних підрозділів: ТОВ Полтавазернопродукт, ТОВ Агрофірма ім. Довженка, ТОВ Добробут (Полтавська область), ТОВ Хмельницьке (Вінницька область) і ТОВ Волочиськ-Агро (Хмельницька область).
Основною діяльністю холдингу є виробництво цукру, а також вирощування і реалізація зернових і олійних культур, цукрового буряка, виробництво м’яса і молока, переробка сої.
Компанія обробляє 250 тис. га в 8 областях, володіє 8 цукровими заводами, молочними фермами на 30 тис. голів і біоенергетичним комплексом в Глобиному Полтавської області, який утворює промисловий цикл з цукровим заводом і заводом з переробки сої.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас