Без посередників: "Нафтогаз" хоче напряму постачати газ населенню — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без посередників: "Нафтогаз" хоче напряму постачати газ населенню

Енергетика
762
НАК “Нафтогаз України” пропонує Кабінету міністрів України покласти на компанію функції постачальника газу населенню в рамках механізму спеціальних зобов’язань (PSO), повідомив головний комерційний директор НАК Юрій Вітренко.
“Фактично єдина роль “газзбутів” (приватних компаній, що належать власникам облгазів – ред.) – збирати гроші з населення за газ, який видобуває і імпортує група “Нафтогаз” … “Нафтогазу” такі монопольні посередники не потрібні. Особливо враховуючи дуже низький рівень розрахунків цих компаній з “Нафтогазом” і відсутність можливості перевірити, чи насправді наш газ був поставлений населенню”, – написав він на своїй Facebook-сторінці.
Вітренко додав, що НАК буде ініціювати зміну постанови Кабміну про PSO, з метою вилучити “газзбути” з ланцюжка постачання газу населенню в рамках спецзобов’язань.
“Ми запропонували уряду змінити свою постанову, якою “Нафтогаз” зобов’язали продавати газ цим монопольним посередникам. Якщо люди самі не оберуть собі іншого справжнього постачальника, то обсяги їх споживання можуть бути віднесені на “Нафтогаз”, як реального власника цього газу і цього постачальника”, – зазначив він.
Головний комерційний директор “Нафтогазу України” запропонував “облгаззбутам” конкурувати за споживача на рівних умовах з іншими постачальниками.
“Ніхто не заважає групі Фірташа видобувати газ, імпортувати його, купувати на ринку, щоб потім постачати населенню”, – підсумував Ю.Вітренко.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас