Україна пропонує ЄС новий формат асоціації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна пропонує ЄС новий формат асоціації

Казна та Політика
846
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна заслуговує посиленого варіанту асоціації з Європейським Союзом.
Про це він заявив на прес-брифінгу в Києві. Клімкін зазначив, що Україна вже має рішення про надання безвізового режиму з Європейським Союзом.
Він також висловив сподівання, що в найближчі дні буде остаточне рішення щодо ратифікації Угоди між Україною та ЄС з боку Нідерландів.
“От який подальший сенс взаємодії в рамках “Східного партнерства”, нашої двосторонньої взаємодії з Європейським Союзом? Я вважаю, що Україна, а також наші друзі та партнери – це Грузія і Молдова, заслуговують на інший формат взаємодії, який можна назвати посиленою асоціацією”, – заявив Клімкін.
Він зазначив, що “в рамках цієї посиленої асоціації у нас є багато ідей”.
Клімкін також повідомив, що обговорював питання посиленої асоціації з міністрами закордонних справ країн Європейського Союзу, і він “має загальну підтримку”.
Нагадаємо, 23 лютого нижня палата парламенту Нідерландів підтримала закон, внесений урядом країни, з пропозицією ратифікувати Угоду про асоціацію Україна-ЄС. Документ має ратифікувати верхня палата (Сенат). На сьогоднішній день Нідерланди – єдина країна ЄС з 28 країн-членів, яка досі не ратифікувала документ. За результатами референдуму, що відбувся в квітні 2016 року, в якому взяли участь 32,28% виборців, понад 60% висловились проти угоди з Україною. Референдум має рекомендаційний характер.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас