Кого в Україні не замінять роботи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кого в Україні не замінять роботи

Особисті фінанси
1737
Футурологи запевняють, що вже в недалекому майбутньому дрони замінять листонош, а замість бібліотекарів і офіціантів працюватимуть роботи. Журналісти з’ясували, якими можуть стати професії майбутнього.
Нові технології і автоматизація охоплять всі сфери життя, вважає IT-експерт Олександр Кушнір. За його словами, вантажівки поїдуть без водіїв, а будинки зводитиме тільки техніка. Людям знадобиться лише її контролювати.
“Медик буде не просто медиком, а свого роду IT-медиком, який буде аналізувати великі потоки даних. Вже є датчики, програмне забезпечення, яке допомагає визначити стан здоров’я, діагностувати загальний стан пацієнта”, – вважає Кушнір.
В Україні традиційно затребувані вчителі та агрономи. Але і їм доведеться звикати до нових гаджетів, кажуть експерти з пошуку роботу.
Через кілька років також виникне потреба у фахівцях з енергоефективності – проектувальниках економних будинків і виконробах, які з допомогою спеціальних програм заздалегідь оцінять якість будівельного матеріалу. Шукати будуть і біотехнологів, здатних знайти альтернативу корисним копалинам.
Що стосується особистих якостей, роботодавці стануть більше цінувати оперативність і креатив. Майбутній фахівець повинен бути професіоналом у багатьох сферах, кожні десять років міняти професію, знати кілька мов, а також вміти працювати віддалено.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас