Данилюк припускає об'єднання наступних трьох траншів МВФ в один — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Данилюк припускає об'єднання наступних трьох траншів МВФ в один

Казна та Політика
685
Міністр фінансів Олександр Данилюк припускає об’єднання трьох наступних траншів Міжнародного валютного фонду, які може отримати Україна, в один.
Про це він повідомив на Кіпрі в інтерв’ю міжнародному агентству Reuters.
Данилюк розповів, що Верховна Рада до середини липня ухвалить довгоочікуваний пакет реформ, затвердження якого є однією з умов продовження підтримки України Міжнародним валютним фондом, представники якого приїдуть в Київ наступного тижня.
Міністр припустив, що три транші кредиту МВФ, які Україна сподівається отримати в поточному році, можуть бути об’єднані, але додав, що формально це питання ще не обговорювалося.
Данилюк додав, що Україна зберігає план повернення до кінця року на міжнародні ринки з випуском євробондів на суму 1 млрд доларів.
Нагадаємо, 11 березня 2015 року МВФ схвалив програму кредитування економіки України з використанням механізму розширеного фінансування (EFF) загальним обсягом 17,5 млрд доларів терміном на 4 роки.
Перший транш на 5 млрд доларів Україна отримала у березні 2015 року, другий – на 1,7 млрд доларів в серпні 2015 року, третій – на 1 млрд доларів у вересні 2016 року, четвертий – на 1 млрд доларів в квітні 2017 року.
Україна розраховує отримати цього року ще три транші від МВФ на 4,5 млрд доларів.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас