Долар може продемонструвати максимальний тижневий приріст з початку року — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар може продемонструвати максимальний тижневий приріст з початку року

Валюта
2798
Долар за підсумками поточного тижня може продемонструвати найбільший підйом з початку поточного року.
Між тим у п’ятницю долар слабо дешевшає до євро та ієни в очікуванні даних про інфляцію і роздрібні продажі в США за квітень, а також нових виступів керівників Федеральної резервної системи (ФРС), пише The Wall Street Journal.
Євро на 8:40 за Києвом 12 травня коштував $1,0871 у порівнянні з $1,0861 на закриття північноамериканського ринку в четвер.
Курс долара до ієни склав 113,68 ієни проти 113,86 ієни/$1 за підсумками попередньої сесії. Євро в парі з японською нацвалютою також дешевшає – 123,58 ієни проти 123,67 напередодні.
З початку тижня долар подорожчав на 1,2% відносно євро і на 0,3% до ієни. Доларовий індекс Bloomberg Dollar Spot зріс на 0,7% до закриття торгів минулої п’ятниці.
Голова Федерального резервного банку Клівленда Лоретта Местер заявила, що поточний стан економіки США виправдовує поступове посилення грошово-кредитної політики Федрезерву.
Її колега з ФРБ Бостона Ерік Розенгрен закликав підвищити процентну ставку ще тричі до кінця поточного року.
Шанси підвищення ставки ФРС в червні тепер оцінюються ринком в 100% порівняно з менш ніж 70% на початок травня, свідчать розрахунки агентства Bloomberg. Між тим інструмент FedWatch біржового оператора CME Group фіксує цю ймовірність на позначці 83%.
Зволікання ФРС з підвищенням ставок негативно позначиться на економіці США, заявив в інтерв’ю Bloomberg TV у Токіо голова міжнародного підрозділу JPMorgan Chase Джейкоб Френкель. ФРС упустить можливість, якщо буде відкладати підвищення ставки доти, доки інфляція не досягне цільового рівня в 2%, вважає експерт.
Між тим новозеландський долар дешевшає в парі з доларом США за даних про послаблення ділової активності в переробній промисловості Нової Зеландії: індекс менеджерів закупівель (PMI) знизився до 56,8 пункту у квітні з переглянутих 58 пунктів у травні.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас