Український біометричний закордонний паспорт вже отримали 26 тис. жителів Криму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Український біометричний закордонний паспорт вже отримали 26 тис. жителів Криму

Казна та Політика
1238
За даними Державної міграційної служби, в 2015-2016 рр. особам, зареєстрованим в Криму і Севастополі, було видано 26140 біометричних закордонних паспортів (на квітень 2017 року в Україні всього було видано 3 млн біометрики). Про це повідомляє народний депутат Дмитро Тимчук, посилаючись на офіційні дані ДМС.
Крім цього за два роки кримчани отримали 18 622 небіометричних закордонних паспортів, 5 304 біометричних і 7075 небіометричних документів для виїзду за кордон дітей.
Таким чином, понад 57 тис. громадян, офіційно зареєстрованих в Криму, отримали закордонні паспорти України.
“У це число входять біженці з Криму, які були змушені залишити окупований півострів. Але левова частка — це особи, які проживають у Криму”, — зазначає Тимчук.
Більше чверті (майже 12 тис.) закордонних паспортів жителям Криму і Севастополя видали органи ДМС Херсонської області. На другому місці Київ — 9,4 тис. Багато документів також видано в Запорізькій, Дніпропетровській та Харківській областях.
Також нардеп розповідає, що в Криму вже купа оголошень “Оформимо український закордонний паспорт. Без виїзду на материк”.
Нагадаємо, оформлення та видача біометричних паспортів стартувала в Україні з 12 січня 2015 року. Лише за місяць з невеликим міграційна служба у Херсонській області видала жителям Криму понад 5,8 тис. закордонних паспортів з чіпом.
В кінці 2015 року президент Петро Порошенко припускав, що деякі жителі окупованих Криму та частини Донбасу зможуть отримати біометричні паспорти для безвізового в’їзду в Європейський Союз.
“Я не виключаю, що дехто з жителів Донбасу і Криму зможуть отримати біометричні паспорти. Але ці випадки будуть розглядати окремо”, — попереджав Порошенко.
При цьому безвізовий режим президент назвав додатковим стимулом для повернення української влади на Донбас і одним з головних елементів стратегії повернення Криму.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас