Невтішний звіт про доходи за Q1 Snapchat — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Невтішний звіт про доходи за Q1 Snapchat

Особисті фінанси
83
Компанія Snap Inc, яка раніше в цьому році провела первинне публічне розміщення акцій, нещодавно опублікувала свій звіт про доходи за перший квартал. Хоча компанія і попереджала під час ранніх стадій IPO, що їхні акції протягом перших років IPO не зможуть гарантувати прибутковість для акціонерів на ранній стадії, звіт про доходи за перший квартал не виправдав очікувань аналітиків, розчарувавши інвесторів, що спричинило зниження акцій компанії в середу на більш ніж 35%.
Очікуваний звіт про доходи за перший квартал однієї з провідних технологічних компаній Snapchat розчарував інвесторів.
Snap Inc продовжує боротися зі зниженням зростання користувачів, це спричинено тим, що конкуренти включають у свої програми аналогічні функції, в тому числі і зникнення відео і зображень. Темпи зростання користувачів сповільнилися до кінця минулого року, коли Instagram, що належить компанії Facebook, запустив свою версію «живих» історій, яка пізніше стала доступна в Facebook і Messenger. У 2013 році Facebook намагався придбати Snapchat, проте спроба зазнала невдачі.
Це також знизило не тільки прибуток від користувачів, але і виручку від реклами. У середу Snap Inc повідомив про великі втрати, поряд з безперервним зниженням кількості користувачів компанії, впавши нижче від узгодженої оцінки аналітиків.
З минулого року кількість активних користувачів Snapchat зросла на 36% до позначки 166 млн. Тим не менш, цей показник є незначним порівняно з двозначним зростанням прибутку і кількістю активних користувачів Facebook в розмірі 500 млн., що втричі перевищує показник Snapchat.
В зв’язку з витратами на IPO, збитки компанії в першому кварталі досягли позначки в $2.2 млрд. Прибуток становив $149.65 млн., порівняно з аналогічним періодом минулого року з показником в $38.8 млн. Аналітики прогнозували, що компанія повідомить про прибуток у розмірі $158 млн.
Операційні витрати Snap Inc в першому кварталі становили $196 млн. Компанія зуміла виробити прибуток у розмірі $0.90 на користувача, що значно перевищує показник попереднього року, тим не менш, компанія Snapchat не зуміла перевищити результат попереднього кварталу 1.05$.
У той час як більшість інвесторів прогнозували, що компанія повідомить про слабку виручку, вони, звичайно ж, не чекали слабкого зростання кількості щоденних користувачів і були надмірно розчаровані звітом про доходи за перший квартал Snapchat, що спричинило зниження акцій компанії після закриття торгів на цілих 25%, оскільки інвестори вивчали звіт компанії.
Невтішний звіт про доходи за Q1 Snapchat
Наразі акції компанії впали більш ніж на 20% і торгуються нижче від цінового рівня в 18$. У перший день торгівлі на Нью-Йоркській фондовій біржі в березні акції Snap підскочили на цілих 45%, а її капіталізація зросла до $48 млрд., в порівнянні з очікуваним показником в $22-$25 млрд.
У середу акції Snap закінчили торговельну сесію на рівні 22.98$ і, як очікується, продовжать своє падіння після закриття торгів у четвер до позначки в 17.65$.
Щоб бути в курсі останніх новин, підпишіться прямо зараз на Trade12, бо ми надаємо інформацію про форекс, фондові ринки, сировинні товари ц економіку.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас