Україна і Туреччина мають намір співпрацювати у створенні безпілотної техніки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна і Туреччина мають намір співпрацювати у створенні безпілотної техніки

Казна та Політика
165
Україна і Туреччина готують розширення ВТС, сторони мають намір налагодити співпрацю у створенні безпілотних літальних апаратів (БПЛА), у тому числі ударних, повідомила в середу прес-служба держконцерну “Укроборонпром”.
Згідно з повідомленням, в рамках 13-ї міжнародної виставки військової техніки IDEF-2017, що проходить 9-12 травня в Стамбулі, ДП “Антонов” (Київ) і Turkish Aerospace Industries (TAI) підписано меморандум про співпрацю в розробці і виробництві різних модифікацій БПЛА, в тому числі ударних, для потреб ЗС України.
Нові домовленості підписані за участю секретаря Ради національної оборони і безпеки України Олександра Турчинова, уточнює прес-служба.
TAI – турецький технологічний центр з проектування, розробки, виробництва та інтеграції, модернізації та післяпродажного обслуговування аерокосмічних систем. Компанія має сучасне літакобудівне виробництво, оснащене високотехнологічним обладнанням, яке забезпечує широкі можливості виробництва – від виготовлення деталей для складання літака до льотних випробувань та постачання кінцевому споживачу.
ДП “Антонов” – провідний український розробник та виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків широкого призначення. Підприємство співпрацює з 76 країнами світу. За рішенням уряду, з квітня 2015 року підприємство входить до складу держконцерну “Укроборонпром”.
В даний час ДП “Антонов” в ініціативному порядку веде роботи зі створення багатофункціонального оперативно-тактичного безпілотного авіаційного комплексу (БПАК) “Горлиця” дальністю польоту понад 1 тис. км. Згідно з раніше озвученими оцінками, за умови забезпечення фінансування, постачання нової безпілотної техніки в армію може бути розпочато в 2018 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас