Голову "Укравтодору" викликано до Сейму Польщі у справі фінансової піраміди — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голову "Укравтодору" викликано до Сейму Польщі у справі фінансової піраміди

Казна та Політика
593
Колишній чиновник Польщі і нинішній голова Укравтодору Славомір Новак прибуде 23 травня на засідання слідчої комісії Сейму у справі створення і функціонування фінансової піраміди Amber Gold у Гданську.
“Маю намір з’явитися на засіданні. У відповідності до закону розповім все, що захоче знати комісія”, – повідомив Новак.
Він також зазначив, що час заслуховування перед комісією для нього незручний, адже припадає на середину тижня і доведеться відпрошуватися з роботи на кілька днів. Однак Новак постарається зробити все можливе, щоб потрапити на засідання.
“Не хочу відкладати заслуховування на інший час, хоча юридично це можливо”, – констатував Новак.
Колишній польський чиновник вважає цей виклик у справі Amber Gold “політичним”.
Кілька днів тому голова цієї ТСК, депутат правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Малгожата Вассерманн заявила, що Новак не підтвердив, що приїде на заслуховування 23 травня, і спробувала прямо під час засідання додзвонитися йому по телефону.
Новак тоді не взяв трубку, але згодом написав відповідь Вассерманн в Твіттері, зазначивши, що потрібно було передати йому смс-повідомлення, на яке він би їй відповів.
Amber Gold – фінансова піраміда, яка функціонувала в Польщі в 2009-2012 роках. Компанія займалася фінансовими операціями, не маючи на це дозволу Комісії фінансового нагляду країни. Компанія таким чином обдурила 11 тис. вкладників. У 2012 році власника компанії і його дружину заарештували.
Представники чинної влади вважають, що існування цієї піраміди протягом трьох років було б неможливим без сприяння попередньої владної коаліції, зокрема екс-голови уряду Дональда Туска і його партійних колег, серед яких був і Новак.
Новак є колишнім політичним соратником Туска з “Громадянської платформи”, яка перебувала при владі в Польщі з 2007 по 2015 рік. Протягом 2011-2013 років він був міністром транспорту, будівництва і морського господарства Польщі. З 2016 року – голова Укравтодору.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас