Uber відкриє центр безпілотних розробок в Канаді — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Uber відкриє центр безпілотних розробок в Канаді

Фондовий ринок
89
Компанія Тревіса Каланіка заявила про відкриття центру безпілотних розробок в Торонто. Для керівництва командою дослідників, яка буде займатися розробкою системи автономного управління транспортом, Uber найняла професора з Університету Торонто Ракел Уртасун, повідомляє Buzzfeed.
Команда дослідників займеться розробкою технології машинного сприйняття і штучного інтелекту в рамках програми з розробки самокерованого автомобіля Uber. Повідомляється, що Uber також вкладе близько $5 млн в університет Vector Institute for Artificial Intelligence, заснований Уртасун, а в дослідницьку команду спочатку потраплять вісім студентів професора. За її словами, по мірі розширення місцевого офісу компанія планує найняти ще «декілька десятків» співробітників.
«Uber має перевагк у вигляді райдшерингової мережі, що стане однією з конкурентних переваг, які будуть важливі для безпілотних автомобілів в майбутньому», — сказала Уртасун.
«За підтримки з боку провінції Онтаріо і федеральних органів влади Торонто перетворився на важливий центр досліджень штучного інтелекту, який має вирішальне значення для транспорту майбутнього», — заявив генеральний директор Uber Тревіс Каланік.
У Торонто вирушать деякі зі 100 самокерованих автомобілів Uber, які на даний момент проходять тестування в Сан-Франциско, Пітсбурзі, Пенсільванії і Темпі (Арізона).
Уртасун приєднується до Uber в особливо складний для компанії час. У лютому розробник робомобилей Waymo, що належить Alphabet, звинуватив Uber в крадіжці своїх найважливіших технологічних рішень. Успіх юристів Alphabet в суді може заблокувати діяльність Uber з розробки не тільки наземних, але і літаючих автономних транспортних засобів. Сам Каланік каже, що самокеровані автомобілі відіграють головну роль у бізнес-моделі Uber в довгостроковій перспективі.
Для Уртасун юридична баталія Waymo і Uber не зіграла вирішальну роль при прийнятті пропозиції, що надійшла. «Якби я не вірила, що Uber чинить правильно, що вони не зробили нічого поганого, я б не приєдналася до Uber», — сказала професор. «Моя область — це камери і машинне сприйняття. Я не займаюся обладнанням. Це мене не стосується», — зазначила вона.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас