Нідерланди запустили один з найбільших в світі морських вітряних парків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нідерланди запустили один з найбільших в світі морських вітряних парків

Енергетика
628
Шельфова вітряна електростанція Gemini в Північному морі складається зі 150 турбін, загальна потужність яких досягає 600 МВт. Нова електростанція зможе забезпечити відновлювальною енергією до 785 000 будинків.
Проект вартістю $3 млрд був реалізований канадською компанією Northland Power, виробником вітряних турбін Siemens Wind Power, голландським підрядником Van Oord, а також компанією з переробки відходів HVC. Електростанція розташована в 85 км від берега.
Компанії позиціонують Gemini як найбільшу в світі морську вітряну електростанцію: вона трохи більша за розміром, ніж перша частина британського вітряного парку London Array, яка була запущена в 2013 році і включає в себе 141 вітряну турбіну. Тим не менш, Gemini поступається London Array за потужністю: 600 проти 630 МВт. Таким чином, Gemini стала другою в світі за потужністю морською вітряною електростанцією, запущеною в експлуатацію.
На частку морського вітряного парку Gemini буде припадати близько 13% відновлюваної енергії та приблизно 25% всієї енергії вітру, виробленої в Нідерландах. До 2020 року уряд країни планує добитися того, щоб не менше ніж 14% всієї споживаної енергії надходило з відновлюваних джерел, а до 2050 року — повністю перейти на відновлювану енергію.
Зараз найбільшим у світі проектом морської вітряної електростанції вважається британська Hornsea Project Two, потужність якої складе 1,8 ГВт і яка є продовженням проекту Hornsea Project One потужністю 1,2 ГВт. Обидва проекти планується завершити до 2020 року.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас