Китайська компанія представила електричний сміттєвоз — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китайська компанія представила електричний сміттєвоз

Технології&Авто
322
Китайська компанія заявляє: головне, що треба знати про новий сміттєвоз — кожна така вантажівка заощадить оператору сміттєзбиральної техніки $13 000 на рік. Економія досягається за рахунок зменшення витрат на обслуговування і застосування альтернативного джерела енергії.
Китайська компанія представила новий клас транспорту на виставці в Лонг-Біч (Каліфорнія, США). Головним у презентації стала заява, що кожен електричні сміттєвоз від BYD допоможе економити $13 000 на рік в порівнянні з дизельними аналогами. Сміттєвоз побудований на базі раніше випущено електровантажівки від BYD. Для здешевлення компанія зменшила кількість вузлів, вибрала альтернативні батареї, скоротила кількість деталей. На одній зарядці акумулятора сміттєвоз повинен проїжджати 122 км.
Завод BYD в Каліфорнії, де будуть випускатися електричні сміттєвози, сертифікований для випуску електровантажівок для США і Канади. Компанія планує захопити ринок низькошвидкісних вантажівок з високим крутним моментом. Такі використовує пошта, сервісні служби. У такого транспорту передбачувані маршрути, фіксована кількість, зупинок і індустрія просто вимагала їх електрифікації.
Втім компанії, зайняті утилізацією сміття, ставляться скептично до повної заміни дизельних сміттєвозів на електричні. Для того, щоб отримувати прибуток в майбутньому, потрібні великі інвестиції вже сьогодні. Недостатньо просто купити новий парк автомобілів — потрібно перенавчати персонал, змінювати графік роботи, щоб врахувати час на підзарядку, також потрібно повністю переобладнати автомайстерні. Тому має пройти час, перш ніж індустрія збирання сміття стане менш витратною і більш екологічною.
Збір сміття стає екологічнішим не тільки на суші, але і на воді. Так в річках міста Балтімор (США) плаває човен на сонячній енергії. З 2014 року він виловив з річок 500 тонн сміття. А винахідники з Голландії тестують безпілотний водний прибиральник Waste Shark, який здатен зібрати до 500 кілограмів сміття за один рейс.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас