Нафта дорожчає на повідомленнях про можливе зниження поставок Saudi Aramco — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на повідомленнях про можливе зниження поставок Saudi Aramco

Енергетика
283
Світові ціни на нафту зростають у середу вранці на тлі повідомлень, що державна нафтова компанія Саудівської Аравії Saudi Arabian Oil Co. (Saudi Aramco) може скоротити постачання нафти в Азію в червні, а також на даних Американського інституту нафти (API) щодо запасів сировини в США, свідчать дані торгів.
Станом на 07.27 вартість липневих ф’ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent зросла на 0,51% – до 48,98 долара за барель. Ціна червневих ф’ючерсів на нафту марки WTI збільшилася на 063% – до 46,83 долара за барель.
У вівторок агентство Рейтер повідомило з посиланням на джерело, що Saudi Aramco скоротить постачання нафти в Азії приблизно на 7 мільйонів барелів у червні. “Коли ОПЕК оголосила про скорочення видобутку, Саудівська Аравія швидко повідомила своїм клієнтам в Європі та Сполучених Штатах, що вони отримають менші обсяги сировини”, – пише агентство.
У Саудівській Аравії літо – це піковий сезон для попиту на електроенергію, оскільки жителі країни використовують кондиціонери для охолодження будинків і офісів. Таким чином, вони збільшують споживання сировини всередині країни, зазначає агентство. “Цього року, швидше за все, буде спостерігатися більш ранній сплеск попиту, оскільки місяць Рамадану у мусульман починається раніше, з кінця травня. Традиційні великі вечері з родиною і друзями, як правило, створюють сплеск попиту на електроенергію. В результаті, Азія в червні також зіткнеться з більш серйозними скороченнями від найбільшого у світі експортера нафти”, – зазначає агентство.
Позитивний вплив на торги також надають дані API, згідно з якими запаси нафти в США за тиждень з 5 травня скоротилися на 5,789 мільйона барелів. Аналітики при цьому очікували зниження індикатора лише на 1,8 мільйона барелів.
За матеріалами:
Прайм
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас