Vector успішно запустила ракету з компонентом, виготовленим методом 3D-друку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Vector успішно запустила ракету з компонентом, виготовленим методом 3D-друку

Технології&Авто
296
Компанія Vector, створена працівником SpaceX, успішно запустила ракету Vector-R, в якій використовується компонент, виготовлений методом 3D-друку.
Це перший із запланованої серії запусків для компанії Vector. Вона орієнтується на роботу з невеликими супутниками, маса яких становить кілька дюжин фунтів (12 фунтів приблизно відповідає 5,5 кг).
«Ми завжди хотіли створювати мікро-ракети, але у Ілона [Маска] були інші ідеї», — заявив глава Vector і старший віце-презинт з розвитку бізнесу SpaceX Джим Кантрелл (Jim Cantrell). — «Він був зацікавлений у створенні компанії з більш великими ракетами для його марсіанської екосистеми. Нас же більше приваблювали невеликі продукти».
Запущений носій Vector-R містить інжектор, створений методом 3D-друку. Інжектор використовується для подавання палива в двигун.
Зазвичай для виготовлення інжектора спочатку виробляються його компоненти, а потім здійснюється їх складання. Але завдяки використанню 3D-друку всі необхідні елементи створюються відразу в рамках єдиного пристрою. Це дозволяє істотно знизити вартість виготовлення, а також забезпечити більш щільну підгонку частин конструкції. Перше випробування такого інжектора, створеного методом 3D-друку, відбулося в грудні минулого року.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас