Занадто дорого: Австралія може зіткнутися з кризою на ринку нерухомості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Занадто дорого: Австралія може зіткнутися з кризою на ринку нерухомості

Нерухомість
2411
Завищена вартість житлової нерухомості в Австралії може призвести до кризи на ринку і соціальних протестів, пише газета The Guardian з посиланням на думки економістів.
За останніми даними BIS Oxford Economics, жителі Сіднея направляють на платежі по іпотеці 42% середнього доходу. У Мельбурні показник становить 37%, у Брісбені – 23%. При цьому орендна плата за житло часто перевищує виплати за нерухомість, придбану в кредит.
Аналітик ринку нерухомості Майкл Матусик, засновник сайту matusik.com.au, стверджує, що житло в Сіднеї стане дійсно доступним, якщо ціни на нього впадуть на 47%. В середньому по країні ціни на нерухомість завищені на 37%.
Однак не всі австралійці вважають ціни на нерухомість проблемою. Колишній глава Мінфіну Австралії Джо Хокі в 2015 році порадив бажаючим придбати нерухомість в Сіднеї “знайти хорошу роботу з хорошою зарплатою”. Він також додав, що якби житло насправді було дорогим, його б не купували.
Економісти і аналітики змальовують зовсім іншу картину: нерухомість дійсно купується, але її купує найбільш забезпечена частина населення з метою вкладення коштів.
“Це не інвестори, а спекулянти”, – пояснює професор економіки Університету Західного Уельсу Стів Кін. На його думку, державі необхідно вжити заходів, що знижують привабливість купівлі житла з метою інвестицій, щоб обмежити зростання цін.
За матеріалами:
the guardian
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас