Київрада затвердила новий порядок передачі прав на землю комунальної власності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київрада затвердила новий порядок передачі прав на землю комунальної власності

Нерухомість
331
Київська міська рада (Київрада) затвердив новий порядок отримання прав на землю з числа земель комунальної власності.
Згідно з повідомленням на веб-сайті Київради, відповідне рішення на пленарному засіданні 20 квітня підтримали 65 депутатів.
Як наголошується в пояснювальній записці до проекту рішення, документ приводить у відповідність з нормами чинного законодавства порядок передачі в користування або у власність комунальних земельних ділянок.
Зокрема, новий порядок вдосконалить розгляд та проходження відповідної документації в Київраді, а також процедури передачі громадянам земельних ділянок в оренду або у власність на безоплатній основі; передачі в оренду або у постійне користування ділянок у межах червоних ліній; передачі орендарями в суборенду земельних ділянок або їх частин; поновлення договорів оренди землі та інше.
“Сьогодні в Києві існує проблема, коли землекористувач отримує на руки проект договору оренди, йде до нотаріуса і місяцями чекає, коли цей документ підпише мер. Між нотаріусом та мером придумують “фільтр” з кількох чиновників, тому підписання договору затягується. В результаті люди навіть у відведені для підписання дев’ять місяців не встигають оформити документ. Тепер встановлені більш жорсткі терміни оформлення документів, а також відповідальні чиновники за їх дотримання щодо підписання договорів оренди”, – цитується в повідомленні депутат фракції “Батьківщина” в Київраді Тетяна Меліхова.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас