В митниці розповіли про особливості пересилання товарів з-за кордону — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В митниці розповіли про особливості пересилання товарів з-за кордону

Особисті фінанси
6009
Які обмеження є для купівлі товарів за кордоном і як розрахувати суму митного збору та податку за посилку, дорожчу ніж 150 євро?
Про це розповів в. о. начальника Київської міської митниці Сергій Тупальский на своїй сторінці в Facebook.
Тупальский нагадав, що всі посилки вартістю до 150 євро не оподатковуються, незалежно від того, про чиє замовлення йдеться – фізичної чи юридичної особи.
“Не знаєте, як довести, що ви заплатили за своє замовлення менше ніж 150 євро? Будьте готові надати підтверджуючі документи щодо вартості замовлень, виписки з банків, що підтверджують оплату товару, зазначені в касових або товарних чеках, ярликах, інших документах роздрібної торгівлі, які містять відомості про вартість”, – зазначив Тупальский.
Митник також додав: “Якщо посилка коштує більше ніж 150 євро, то ви повинні сплатити мито та податок на додану вартість від суми, що перевищує цю суму”.
За словами Купальського, вартість відправлення для юридичних осіб може включати або не включати в себе вартість доставки, в залежності від умов поставки, що зазначаються в комерційному інвойсі згідно з Incoterms (додається вартість доставки на умовах доставки EXW, FOB, FCA).
Разом з тим, головний київський митник попередив, що спроби обійти сплату податку відслідковуються співробітниками митниці.
“Попереджаю тих, хто намагається штучно знизити вартість посилки (наприклад, розбивши її на кілька, щоб не платити мито і ПДВ) – навряд чи у вас це вийде”, – акцентував Тупальский.
Нагадаємо, в 2016 році через Київську міську митницю пройшло понад 25 млн. поштових та експрес-відправленнях вартістю до 150 євро.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас