Щоб використовувати "гроші Януковича", владі доведеться змінити держбюджет — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Щоб використовувати "гроші Януковича", владі доведеться змінити держбюджет

Казна та Політика
933
Доходи від спецконфіскації в державний бюджет 2017 року були закладені в обсязі 11,5 млрд грн із зазначенням можливих напрямів їх використання, тому для направлення на витрати додаткових надходжень від спецконфіскації потрібно внести правки до держбюджету, повідомила перший заступник міністра фінансів Оксана Маркарова.
“На виконання рішення суду кошти перераховані на рахунок Державного казначейства. Перевищення на 11,5 млрд грн зараховано, однак може бути використано лише після внесення змін до державного бюджету”, – зазначила вона.
Раніше президент України Петро Порошенко повідомив, що в рамках спецконфіскації до держбюджету перераховано близько $1,1 млрд, а цінні папери ще на $200 млн будуть анульовані і на цю суму буде зменшено держборг. Державна казначейська служба (ДКСУ) підтвердила отримання 28 квітня в спецфонд близько 30 млрд грн.
Маркарова підкреслила, що кошти від конфіскації, що є разовим надходженням, мають певні обмеження у відповідності з бюджетним законодавством і можуть бути використані виключно для разових витрат.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас