Windows 10 S не дозволить змінювати стандартний браузер і пошукову службу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Windows 10 S не дозволить змінювати стандартний браузер і пошукову службу

Технології&Авто
1580
На спеціальному заході в Нью-Йорку Microsoft представила свого конкурента Chrome OS — платформу Windows 10 S. Ключова особливість платформи — встановлення і запуск додатків тільки з магазину Windows Store: це обмеження принципово спрощує адміністрування пристроїв і їх безпеку, що є ключовим фактором для освітнього сектора.
Голова підрозділу Windows Террі Майєрсон (Terry Myerson) на заході повідомляв, що користувачі зможуть запускати будь-який браузер, доступний в Windows Store. І хоча це відповідає дійсності, є нюанси: Microsoft забороняє змінювати стандартний веб-браузер на відмінний від Edge.
В офіційному списку запитань і відповідей як одну з особливостей Windows 10 S компанія називає відсутність можливості зміни браузера за замовчанням: «Ви можете завантажити інший браузер, який може бути доступний в магазині Windows, але Microsoft Edge залишиться браузером за замовчанням, якщо, наприклад, ви відкриєте файл .htm». Іншими словами, відкривати посилання в пошті або інших додатках завжди буде тільки Microsoft Edge.
Microsoft також урізала власні браузери. Стандартна служба пошуку Microsoft Edge і Internet Explorer в Windows 10 S не може бути змінена. Bing буде єдиним вибором, який користувачі не зможуть змінювати. Втім, можливо, з часом Microsoft на основі відгуків користувачів вирішить дещо послабити обмеження, але поки що це її принципова позиція.
За матеріалами:
The Verge
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас