20 євродепутатів вимагають від Порошенка скасувати е-декларування для громадських активістів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

20 євродепутатів вимагають від Порошенка скасувати е-декларування для громадських активістів

Казна та Політика
1064
20 депутатів Європейського парламенту, які є учасниками неформальної групи “Друзі європейської України”, закликають українську владу скасувати електронне декларування для громадських активістів, які займаються протидією корупції.
Відповідний лист вони направили на ім’я президента України Петра Порошенка, прем’єр-міністра Володимира Гройсмана і спікера парламенту Андрія Парубія.
Євродепутати здивовані прийнятими законодавчими змінами щодо електронного декларування для антикорупційних активістів.
“Ми переконані, що нововведення, які зараз покладені на представників неурядових організацій, які займаються протидією корупції, з вимогою публікувати декларації про доходи – це непотрібний, безпрецедентний і дискримінаційний крок”, – йдеться в листі.
На їхню думку, прийняття таких законодавчих змін – це “прояв тиску на тих громадських активістів, які невтомно виконують надзвичайно цінну роботу з викриття та повідомлення про випадки корупції в Україні”.
Депутати закликають негайно переглянути прийняті законодавчі зміни щодо е-декларування і засвідчити, що зусилля української влади у боротьбі з корупцією є “щирими і серйозними”.
Також члени Європарламенту нагадали, що саме протест проти масової корупції на найвищому державному рівні вивів український народ на Євромайдан.
Серед підписантів листа – депутати Петрас Ауштревічус, Ребекка Хармс, Анна Фотига, Павло Свобода та інші.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас