"Треба почати працювати": "Газпром" за наказом Путіна починає укладання "Турецького потоку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Треба почати працювати": "Газпром" за наказом Путіна починає укладання "Турецького потоку"

Енергетика
919
Російський “Газпром” за наказом президента Росії Володимира Путіна готовий розпочати морське укладання газопроводу “Турецький потік” вже в найближчі кілька днів.
Про це заявив глава компанії Олексій Міллер під час зустрічі з Путіним.
“Ми в поточний період часу повністю завершили всі підготовчі та мобілізаційні роботи. Повідомляємо вас про готовність протягом декількох днів розпочати морське укладання газопроводу”, – підкреслив Міллер.
Крім того, сам Путін сказав: “Треба почати працювати”. На це Міллер відповів йому воєнною готовністю.
Також стало відомо, що трубоукладвльне судно Audacia компанії Allseas в четвер прибуло в район Анапи і на даний момент стало на рейд поблизу російського берега. Судно, довжина якого становить 225 м, має динамічне позиціонування (точність його розташування в момент укладання труби забезпечується не якорями, а обертанням гвинтів) і працює з 2007 року.
Нагадаємо, 10 жовтня 2016 року Росія і Туреччина підписали міжурядову угоду про будівництво газопроводу “Турецький потік”.
Російський “Газпром” і турецька компанія Botas підписали Меморандум про взаєморозуміння щодо будівництва газопроводу “Турецький потік” ще 1 грудня 2014 року.
Планується, що газопровід пройде 660 км в старому коридорі “Південного потоку” і 250 км в новому коридорі в напрямку європейської частини Туреччини. Передбачається, що постачання газу по першій нитці газопроводу будуть цілком призначені для турецького ринку.
За матеріалами:
Інтерфакс
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас