Найважливіші цифри і цитати четверга, 4 травня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Найважливіші цифри і цитати четверга, 4 травня

447
Найважливіші цифри і цитати четверга, 4 травня:
  • Держбюджет перевиконано на 19% завдяки “грошам Януковича”
  • Біткоїн тепер коштує майже $1500
  • Шахтарі, які заблокувалися під землею, вимагають зарплату в $1000
  • “Нафтогаз” за 5 млн грн сховає свій недобуд від гостей Євробачення-2017
В Пенсійному фонді повідомили, скільки українців отримають підвищення пенсії
“Підвищення в результаті проведеного перерахунку отримали понад 8,2 млн пенсіонерів. Розмір підвищення у кожного індивідуальний. Виплата пенсій у нових розмірах забезпечена фінансовими ресурсами і здійснюватиметься з 4-го числа у відповідності до встановлених дат виплати з урахуванням святкових та вихідних днів”, – зазначили в ПФ.
В уряді розповіли, в якому випадку борг за комуналку не впливає на отримання субсидії
“Заборгованість з комунальних послуг при первинному зверненні за субсидією не впливає на оформлення допомоги. Проте держава, надаючи субсидію, дає можливість сім’ї протягом року вирішити питання щодо накопиченої в минулому заборгованості за комунальні послуги”, – йдеться в повідомленні.
Українців потрібно привчити економити тепло і електроенергію, – експерт
«Я б на місці уряду поступово зменшувала соціальні нормативи. Людей треба вчити економити. Для тих, хто заощаджує, монетизація залишків субсидій стане приємним бонусом. Людей, які повністю споживають виділену енергію, я б карала. Вважаю, що таких треба взагалі позбавляти субсидій», – говорить координатор житлово-комунальних і енергетичних програм громадянської мережі «Опора» Тетяна Бойко.
Ощадбанк vs Приватбанк: Мінфін ще не придумав що робити з конкуренцією двох держбанків
“У нас Ощадбанк конкурує з ПриватБанком. Я не можу критикувати менеджмент одного і другого банку за те, що вони конкурують: вони комерційні структури, конкурують за клієнтів, і це абсолютно нормально. Але найчастіше у такій конкуренції банки забувають про економічну ефективність, обмеженість в капіталі, необхідність узгоджувати свої рішення з можливостями. Адже основна мета комерції – це отримання прибутку, а не відвести клієнтів у конкурента собі в збиток… Це ключова проблема, яку потрібно вирішити, оскільки тут держава може втратити великі гроші”, – сказав голова Міністерства фінансів Олександр Данилюк.
Мінекономрозвитку дав прогноз щодо інфляції на першу половину 2017 року
“У першому півріччі 2017 року очікується продовження тенденції помірного підвищення цін (близько 7% у червні 2017 року порівняно з груднем 2016 року), що обумовлено сезонністю і суттєвим розширенням платоспроможного попиту населення, а також збільшенням акцизів на алкогольні напої, вплив яких ще буде відчуватися в наступні місяці”, – йдеться в аналітичному матеріалі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас