Стало відомо, коли SpaceX запустить супутники для роздачі інтернету — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Стало відомо, коли SpaceX запустить супутники для роздачі інтернету

Технології&Авто
1793
Приватна космічна компанія запустить 4425 супутників для роздачі інтернету в період між 2019 і 2024 роками. До кінця цього року SpaceX відправить на орбіту перший прототип супутника власної розробки.
Про плани запустити першу партію супутників SpaceX повідомила на слуханнях у Сенаті, де обговорювався розвиток широкосмугової інфраструктури в США. Як заявила віце-президент SpaceX зі взаємодії з держструктурами Патрісія Купер, до кінця цього року компанія відправить на орбіту перший прототип супутника для роздачі інтернету, а потім повторить випробування на початку 2018 року.
Якщо тестування технології пройде успішно, то SpaceX почне кампанію з запуску супутників вже в 2019 році. Протягом п’яти років компанія Ілона Маска виведе на орбіту 4425 супутників — про ці плани SpaceX повідомила ще в листопаді минулого року. Доставляти супутники на орбіту будуть ракети багаторазового користування Falcon 9. За словами Купер, це дозволить заощадити на запусках.
Супутники розміром з легкове авто і вагою близько 386 кг розташуються на низькій навколоземній орбіті на висоті 1110-1350 км. Орбіти геостаціонарних супутників зазвичай розташовуються значно вище, а на проходження сигналу йде більше часу. SpaceX планує передавати сигнал з затримкою не більше 25-35 мілісекунд. У більшості супутникових провайдерів цей показник становить 600 мілісекунд.
Як повідомляє Ars Technica, компанія Маска збирається додатково запустити 7500 супутників, які встановлять ще ближче до поверхні Землі. Таке розташування допоможе підвищити пропускну здатність і знизити запізнювання сигналу в густонаселених регіонах.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас