Блокчейн керуватиме розподілом чистої енергії в Німеччині — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Блокчейн керуватиме розподілом чистої енергії в Німеччині

Фінтех і Картки
957
Європейський оператор електромереж TenneT і німецький виробник сонячних панелей Sonnen запустили спільний пілотний проект на блокчейні, який буде використовувати домашні акумулятори для перерозподілу електроенергії.
Надлишки чистої енергії, які виробляють вітряні турбіни і сонячні панелі, часто просто «викидаються» марно або ж стають причиною штучного зниження обсягів виробітку.
Компанії TenneT і Sonnen хочуть перерозподілити цю енергію за допомогою об’єднаної системи домашніх систем зберігання електроенергії. В результаті можна буде, наприклад, акумулювати надлишки енергії вітру на півночі Німеччини і через мережу домашніх акумуляторів перерозподілити її на південь країни, де чистої енергії, навпаки, не вистачає.
До кінця травня компанії мають намір підключити до участі в проекті близько 6000 домашніх господарств, в яких встановлені сонячні панелі і домашні системи зберігання енергії. Проект буде працювати на базі блокчейн-технології, розробленої IBM, пише Reuters.
«Домашня система зберігання сонячної енергії сама по собі набагато менш ефективна, ніж та, яка може бути використана колективно, — говорить Філіп Шредер, директор з продажу та маркетингу Sonnen. — У нашому проекті ми зможемо створити велику віртуальну лінію електропередачі. Це революційно».
Для початку партнери хочуть підключити до проекту не менше 24 МВт систем зберігання. За словами Шредера, якщо через десять років лише 10% всіх домогосподарств у Німеччині встановлять домашні системи зберігання енергії, то це створить не менше 6 ГВт потужностей, що еквівалентно потужності шести атомних електростанцій.
Аналогічні системи розподілу енергії вже застосовуються в Австралії, а також Нью-Йорку. За даними звіту дослідницької компанії Navigant Research, в найближчі вісім років доходи на ринку розподіленої енергії зростуть майже в п’ять разів — до 2025 року вони можуть досягти $100 млрд.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас