Google заявляє, що Uber створила фейкову компанію, щоб прикрити крадіжку технології автопілота — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Google заявляє, що Uber створила фейкову компанію, щоб прикрити крадіжку технології автопілота

Технології&Авто
568
У лютому цього року компанія Waymo, що входить в холдинг Alphabet і займається розробкою самокерованих автомобілів, подала судовий позов проти компанії Uber і стартапу Otto, що належить їй. Вони звинувачуються в крадіжці ключової технічної інформації, пов’язаної технологіями самокерованого руху автомобілів. Стверджувалося, що перед звільненням з Google співробітники скопіювали велику кількість документів, пов’язаних з відповідними розробками.
Адвокати позивача також стверджують, що компанія з обмеженою відповідальністю Otto була створена як відволікаючий увагу тактичний хід, а керівники Uber і Otto спочатку планували придбати її. Під час останнього судового засідання для підтвердження цих звинувачень адвокати Waymo надали документи про нагородження акціями, обумовлені часові рамки, а також відповідні повідомлення електронної пошти. Нові дані пов’язані з колишнім керівником Waymo Ентоні Левандовскі (Anthony Levandowski), який потім заснував Otto, а зараз працює в Uber.
«Ми дізналися, що Uber і Левандовскі разом розробили схему приховування того, що вони робили», — заявив адвокат Waymo Чарльз Верхувен (Charles Verhoeven). «Вони вигадали історію для громадського споживання. Історія полягала в тому, що Левандовскі залишив Waymo для [створення] своєї компанії».
Адвокати Waymo відзначають, що угода з Uber дозволила Ентоні Левандовскі отримати акції на суму більш ніж $250 млн на наступний день після того, як він залишив Google. Також вони надали дані з реєстрів, які свідчать, що стартап Otto був куплений компанією Uber в липні 2016 року, всього через кілька місяців після його створення.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас