На фестивалі OldCarLand показали наймасовішу вантажівку СРСР (фото) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На фестивалі OldCarLand показали наймасовішу вантажівку СРСР (фото)

Технології&Авто
1196
Вантажівка підвищеної прохідності ГАЗ-63 в 1948 – 1968 рр. була наймасовішим вантажним автомобілем СРСР в середині минулого століття (понад 474 000 примірників)
Машина була побудована на базі 2,5-тонної вантажівки ГАЗ-51, до 80% деталей у них були однаковими. Про це повідомляє Автоцентр.
Повнопривідний «газон» широко застосовувався як в армії, так і в народному господарстві – наприклад, підприємствами з розвідки і розробки корисних копалин, на селі, на Півночі.
На фестивалі OldCarLand показали наймасовішу вантажівку СРСР (фото)
Жорстке підключення переднього моста, понижуючий ряд трансмісії, односхилі колеса і значний кліренс (270 мм) забезпечували машині високу прохідність на будь-якому покритті і будь-якій місцевості. Кращій прохідності по пухким грунтам і снігу сприяла також можливість руху на приспущених шинах – зі стандартних 2,8 кг/см2 до 0,7 кг/см2.
На виставці OldCarLand-2017 вантажівка представлена у версії ГАЗ-63Э, тобто з екранованим електрообладнанням. Оскільки дана обставина у конкретного екземпляра поєднується з кузовом-кунгом, можна припустити, що в минулому житті машина була носієм потужної радіостанції або певного радіолокаційного обладнання.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас