У США знайшли новий спосіб боротьби з ВІЛ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США знайшли новий спосіб боротьби з ВІЛ

Технології&Авто
1637
Вчені вперше змогли видалити ДНК ВІЛ генетичного коду мишей, яким були імплантовані людські клітини.
Це дослідження показує, що вчені могли б повністю видалити ДНК ВІЛ клітин людини, використавши системи редагування гена під назвою CRISPR-cas.
Команда вчених з Університету Піттсбурга протестувала три групи мишей. Перша була заражена вірусом ВІЛ-1. Друга – вірусом EcoHIV, мишачим еквівалентом людського ВІЛ-1. У третій серії дослідів використовувались миші з імунними клітинами людини, інфікованої ВІЛ-1.
Після однократної обробки за допомогою CRISPR вченим вдалося повністю видалити вірусні фрагменти з латентно інфікованих клітин людини, впроваджених в тканини і органи мишей.
Більше того, подальші спостереження показали, що подальше інфікування не відбувається. Досліди на першій і другій групах мишей показали ефективність у 95 і 96% відповідно.
Таким чином, вчені вперше довели, що вірус ВІЛ може бути повністю усунений з інфікованих клітин тварин без можливості подальшого відтворення.
“Ми підтвердили результати нашої попередньої роботи і підвищили ефективність нашого методу редагування генів. Крім того, ми показали, що метод можна застосовувати також для гострої та хронічної або прихованої інфекцій”, – розповідає один з авторів дослідження Ху Веньхуей.
Вчені відзначають, що це перший випадок, коли з організму живої істоти вдалося повністю видалити клітини вірусу імунодефіциту людини.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас