Малим фермерам допоможуть зайти в роздріб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Малим фермерам допоможуть зайти в роздріб

Аграрний ринок
465
Малим і середнім фермерам допоможуть представляти свою продукцію в роздрібній мережі, — повідомила прес-служба Мінагрополітики.
Як поінформували в міністерстві, сприяння фермерам буде відбуватися в рамках програми, розробленої одним з великих мережевих гіпермаркетів.
«Підтримка малого та середнього виробника в Україні є пріоритетом для Мінагрополітики сьогодні. В рамках проекту головну перевагу будуть мати саме невеликі українські фермерські господарства, які виробляють якісні продукти, у тому числі перероблені і готові для продажу в супермаркеті. Безумовно, це стане перспективним шляхом виходу малого та середнього виробника на мережі супермаркетів, а це — стабільний канал збуту продукції для агробізнесу, а значить — стабільна виручка і прибуток», — цитує заступника голови Мінагрополітики Ольгу Трофимцеву прес-служба міністерства.
Як поінформували у відомстві, старт програми «Фермерські товари» запланований на жовтень 2017 року з пілотного проекту в Київській області. Головна мета «пілота» – відкриття нової торгової точки, де буде реалізовуватися якісна і свіжа продукція, товари українськими малими і середніми фермерами з регіону.
За даними міністерства, серед головних критеріїв відбору виробників-учасників проекту є, наприклад, виробництво продукції без ГМО та використання гормонів росту. Також тварини повинні утримуватися в максимально природних умовах, а виробники суворо дотримуватися санітарних норм. Представники проекту особисто перевірятимуть всі умови та якість виробництва на фермерських господарствах.
До груп продуктів, закупівлею яких зацікавлена мережа гіпермаректів, що бере участь в проекті, належать, наприклад: свіже м’ясо, курятина, ковбасні вироби, молоко і кисломолочні продукти, сир, яйця, масло, мед, кондитерські вироби, а також джеми і варення.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас