Ціна на акції Apple впала на тлі слабких продажів IPhone — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на акції Apple впала на тлі слабких продажів IPhone

Світ
90
У вівторок компанія Apple вразила інвесторів своїм повідомленням про зниження продажів iPhone в другому кварталі, що призвело до падіння акцій, повідомляє аналітичний відділ компанії Trade12.
Apple Inc повідомила, що це сталося через те, що деякі клієнти, ймовірно, утрималися від купівлі нинішнього флагмана в очікуванні виходу ювілейного iPhone до десятої річниці компанії.
Головний фінансовий директор Apple Лука Маестрі заявив, що зниження було не таким сильним, як може здатися. Він також додав, що компанія скоротила обсяг запасів, що проходить через свій роздрібний канал, приблизно на 1,2 млн одиниць за квартал, що вказує на те, що компанія не включала в свій звіт кількість телефонів, проданих безпосередньо споживачам.
Протягом другого фінансового кварталу з закінченням 1 квітня, Apple змогла продати 50,76 млн iPhone. Це менше, ніж показник минулого року того ж кварталу (51,19 млн), коли за оцінками аналітиків рівень продажів мав досягти 52,27 млн.

Звіт про доходи

Незважаючи на слабкі продажі iPhone, компанія отримала прибуток на акцію в розмірі 2,10$, злегка перевищивши оцінки аналітиків 2,02$. Apple Inc оголосила про дохід в $52,9 млрд, у той час як аналітичний прогноз говорив про $53,02 млрд, але зріс на 4,6%, в основному завдяки безперервному зростанню в секторі послуг компанії, включаючи Apple App Store, Apple Music, Apple Pay і iCloud до $7,04 млрд.
Apple досягла ринкову капіталізацію в розмірі $776,59 млрд до виходу звіту про доходи, перевищивши свій попередній максимум ринкової вартості в розмірі $774,91 млрд. Показник знизився до $765 млрд після закриття торгів на тлі невтішних результатів. Незважаючи на зниження ринкової вартості компанії Apple, вона як і раніше лідирує в ринковій капіталізації на ринку: ринкова капіталізація Alphabet становить $646,6 млрд, а Microsoft — близько $536,4 млрд.
Чистий прибуток Apple зріс до $11,03 млрд, з урахуванням прибутку на акцію в 2,10$ в порівнянні з чистим доходом за минулий рік в тому ж кварталі до $10,52 млрд.
Тим часом дохід Apple в Китаї знизився на 14,1% до $10,73 млрд за квартал, оскільки більш доступні китайські девайси переманили клієнтів.
Apple також оголосила про те, що збільшила програму повернення капіталу на $50 млрд в умовах зростаючого тиску з боку своїх акціонерів, щоб отримати близько $250 млрд готівкових коштів та інвестицій. Компанія також збільшила повноваження на викуп акцій та квартальні дивіденди на $35 млрд і 10,5% відповідно.

Акції Apple

Після того, як ринкова капіталізація Apple перевершила свою попередню максимальну ринкову вартість в $774,91 млрд, досягнувши у вівторок рівня в $776,59 млрд, вона впала після закриття сесії на тлі невтішних результатів прибутку.
Акції Apple впали майже на 2% після закриття сесії також унаслідок слабкого керівництва на третій фінансовий квартал. В поточному кварталі Apple оголосила, що чекає, що її дохід складе близько 43,5 — $45,5 млрд.
З іншого боку, аналітики говорили, що дохід Apple в третьому кварталі складе $45,7 млрд. Акції компанії закрилися на рівні 147,51$ на закриття ринку у вівторок.
Щоб отримати більше актуальних новин, оформіть передплату на Trade12 і компанія надасть вам актуальну інформацію фінансового і фондового ринку, споживчого сектору та світу економіки.
За матеріалами:
Trade12
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас