В уряді розповіли, у якому випадку борг за комуналку не впливає на отримання субсидії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді розповіли, у якому випадку борг за комуналку не впливає на отримання субсидії

Особисті фінанси
1044
Заборгованість з комунальних послуг при первинному зверненні за субсидією не впливає на рішення щодо призначення компенсації від держави.
Про це йдеться на сторінці Урядового порталу у Facebook.
“Заборгованість з комунальних послуг при первинному зверненні за субсидією не впливає на оформлення допомоги. Однак держава, надаючи субсидію, дає можливість сім’ї протягом року вирішити питання з накопиченою в минулому заборгованістю за комунальні послуги”, – йдеться у повідомленні.
В КМУ наголошують, якщо родина за рік не сплатила заборгованості, вона має можливість оформити договір реструктуризації боргу з постачальником послуги для автоматичного продовження субсидії на наступний рік (2017-2018 рр.). Інформація про заборгованість того чи іншого споживача надходитиме до управління соціального захисту від надавачів комунальних послуг. Нових субсидіантів це не торкнеться.
З 1 травня 2017 року в Україні діє оновлена програма житлових субсидій. На основі змін, у травні органи соціального захисту населення проведуть перепризначення субсидій на наступний рік та розрахують її розміри на літній період, а з жовтня – на новий опалювальний сезон.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас