Білур — нова криптовалюта з прив'язкою до нафти — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Білур — нова криптовалюта з прив'язкою до нафти

Фінтех і Картки
2325
Британська компанія R Fintech представила нову криптовалюту — білур. Як і біткоїн, вона базується на блокчейні — розподіленому реєстрі, але, на відміну від аналогів, білур прив’язаний до вартості нафти і менше схильний до коливань.
Фінансова компанія R Fintech розробила білур для тих, хто регулярно використовує криптовалюти, але при цьому не хоче ризикувати через постійні коливання біткоїна. «Це перша криптовалюта з реальною вартістю, яка прив’язана до реального фізичного об’єкта», — цитує керівника R Fintech Ігнасіо Озкаріза Gadgets Now.
Один білур еквівалентний 6,5 барелів нафти Brent, що відповідає $356. Прив’язку до нафти в R Fintech порівнюють з золотим стандартом при оцінці традиційних валют.
Після придбання 1 млн барелів нафти компанія випустила 154 297 білурів загальною вартістю близько $53 млн.
R Fintech планують отримувати прибуток за рахунок невеликої комісії з власників білурів. Щорічно з них будуть стягувати 3% від вартості накопиченої криптовалюти.
Як і біткоїн, білур базується на технології блокчейна — розподіленого реєстру, в якому всі транзакції відслідковуються і перевіряються всіма учасниками угоди. Система вважається прозорою, а ймовірність шахрайства при використанні блокчейна зводиться до нуля. Назва криптовалюти також відсилає до блокчейна, бо мовою басків bilur — це ланцюжок.
Поки що білуром не можна розплатитися на жодному з сайтів. Водночас біткоїни стали офіційним платіжним засобом в Японії, а до літа їх прийматимуть у 260 тисячах магазинів і кафе. Середня вартість криптовалюти тримається на рівні $1400, однак користувачі побоюються її обвалу. Так, у 2013 році вартість біткоїна впала на 75%.
Через ризики і появу все більшої кількості конкурентів біткоїн поступово втрачає монополію на ринку криптовалют, капіталізація якого нещодавно досягла $30 млрд. В 2013 році біткоїни займали 95% ринку, а зараз складають лише 70%.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас