Причиною великої кількості субсидіантів є занадто висока ціна на газ, – Кучеренко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Причиною великої кількості субсидіантів є занадто висока ціна на газ, – Кучеренко

Особисті фінанси
1276
Найголовнішою причиною того, що в Україні є така величезна кількість субсидіантів, є занадто високі для українського населення ціни на газ.
Таку думку висловив колишній міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.
«Саме ціна на газ стала причиною того, що по субсидіях в Україні проходить сім з половиною мільйонів родин. Ціни повинні встановлюватись відповідно до платоспроможності населення. Адекватні ціни на газ в Україні повинні бути приблизно в два з половиною рази меншими. Тоді субсидії не користувались би такою популярністю у майже половини населення країни», – пояснює колишній міністр.
Також він розповів, що при такій великій кількості субсидіантів значним буде і податкове навантаження на українців.
«Ці всі мільярди гривень на субсидії потрібно звідкись взяти. Ця проблема «ляже» на ту частину населення, яка сплачує податки. Через ціну на газ, електроенергію нас «обкладають» податками», – розповів Олексій Кучеренко.
«Субсидії «з’їдають» значну частину коштів. Уряд, перш за все, зобов’язаний створити єдину базу для субсидіантів, щоб побачити, скільки газу вони споживають. Якщо подивитись динаміку використання газу, то стає помітним, що населення щоразу більше його використовує, що спричинено субсидіями і кількістю субсидіантів», – прокоментувала слова Кучеренка координатор житлових програм громадянської мережі «Опора» Тетяна Бойко.
За матеріалами:
ЗІК
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас