Тваринників зобов'язали декларувати доходи від продажу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тваринників зобов'язали декларувати доходи від продажу

Аграрний ринок
822
Податковий кодекс України передбачає, що при продажу власної продукції тваринництва отримані від такого продажу доходи не оподатковуються, якщо їх сума сукупно за рік не перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати (за 2016 рік — 137800 грн, в 2017 році — 320000 грн)”, — йдеться в повідомленні прес-служби Асоціації свинарів України (АСУ).
Як відзначають в об’єднанні, таким фізичним особам також не потрібно отримувати жодної довідки від сільської або селищної рад.
В АСУ додають: у разі, якщо сума отриманого доходу перевищує зазначений розмір, фермер вже зобов’язаний подати до податкової інспекції довідку про самостійне вирощування, розведення, відгодівлю продукції тваринництва. Такий документ видається у довільній формі сільською, селищною або міською радою за місцем податкової адреси (місцем проживання).
Якщо довідка підтверджує вирощування продукції тваринництва безпосередньо таким громадянином, оподаткуванню підлягає дохід, що перевищує 100 розмірів мінімальної заробітної плати.
«Якщо їм це не підтверджено, доходи від продажу підлягають декларуванню по закінченню року (до 1 травня) і оподатковуються на загальних підставах: податком на доходи за ставкою 18% і військовим збором — 1,5%», — уточнили в асоціації.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас