ЄС хоче від Лондона до €100 млрд за Brexit - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС хоче від Лондона до €100 млрд за Brexit - ЗМІ

Казна та Політика
703
Євросоюз зажадав від Великобританії виплатити до €100 млрд в рамках переговорів по Brexit (виходу Великобританії зі спільноти) згідно з новими жорсткими вимогами Франції та Німеччини.
«Після прямих запитів декількох держав-членів учасники переговорів з боку ЄС переглянули свої початкові розрахунки, щоб максимізувати грошові зобов’язання, які має покрити Великобританія, включаючи плату за адміністрування ЄС в 2019 і 2020 рр.», – зазначає видання Financial Times.
Хоча в найближчі десятиліття виплати Великої Британії будуть нижче €100 млрд, більш жорсткий підхід до невиконаних зобов’язань Великобританії значно збільшує суму виплат в розмірі €60 млрд, згадану раніше головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером.
Коментуючи це повідомлення, британський міністр з питань виходу Великобританії з ЄС Девід Девіс в інтерв’ю телеканалу ITV зазначив, що Лондон «не стане виплачувати Євросоюзу €100 млрд». «Те, що ми повинні зробити, так це докладно обговорити, які права і обов’язки», – додав Девіс.
Нагадаємо, 29 березня прем’єр-міністр Великобританії Тереза Мей ввела в дію статтю 50 Лісабонського договору про ЄС, яка дала офіційний старт переговорному процесу про Brexit між Лондоном і Брюсселем.
За матеріалами:
Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас