Росія захотіла продовжити знакову угоду з ОПЕК — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія захотіла продовжити знакову угоду з ОПЕК

Енергетика
382
Росія вважає за доцільне продовжити угоду з країнами-членами ОПЕК щодо скорочення видобутку нафти мінімум на шість місяців, пише Bloomberg з посиланням на знайомого з ситуацією чиновника уряду РФ.
“Росія вважає, що продовження торішньої угоди з видобутку нафти ОПЕК доцільне як мінімум на шість місяців, враховуючи поточну ринкову ситуацію”, – наводить агентство слова джерела.
За його словами, Росія задоволена тим, якими темпами знижуються глобальні запаси нафти. Зростання видобутку нафти в деяких країнах більш ніж компенсується зростаючим попитом та дотриманням умов угоди щодо скорочення видобутку нафти в країнах, що беруть участь в угоді, повідомив він.
Нагадаємо, ОПЕК 30 листопада 2016 року домовилася про скорочення свого видобутку на 1,2 мільйона барелів на день з жовтневого рівня. Одинадцять країн, що не входять до ОПЕК, 10 грудня погодили скорочення свого видобутку сумарно на 558 тисяч барелів на добу, в тому числі Росія на 300 тисяч.
Угоду укладено на перше півріччя 2017 року з можливістю продовження. Рішення про долю угоди буде прийнято у Відні 25 травня.
За матеріалами:
bloomberg.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас