Відтепер звання Героя України можуть присвоювати іноземцям — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Відтепер звання Героя України можуть присвоювати іноземцям

Казна та Політика
311
Президент України Петро Порошенко підписав закон “Про внесення змін до розділу V “Прикінцеві положення” закону “Про державні нагороди України”, ухвалений Верховною Радою, який дає можливість присвоїти звання Герой України іноземцям, посмертно нагородженим орденом Героїв Небесної Сотні.
“Законом встановлюється, що звання Герой України як виняток може бути присвоєно посмертно іноземцю, нагородженому орденом Героїв Небесної Сотні, за здійснення визначного геройського вчинку, пов’язаного з обстоюванням конституційних принципів демократії, прав і свобод людини під час Революції Гідності (листопад 2013 року – лютий 2014 року)”, – повідомляється на офіційному сайті глави держави.
Документ набирає чинності з дня, наступного після дня його опублікування.
“Україна вдячна і завжди пам’ятатиме подвиг Героїв Небесної Сотні, які віддали найцінніше, – своє життя. Віддали його не тільки за свободу нашої держави, а й за те, щоб зберегти демократію і свободу в усій Європі і в усьому світі”, – зазначив президент, підкресливши, що в цій боротьбі пліч-о-пліч з українцями стояли і громадяни інших країн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас