Виплати до 9 травня: кому і скільки передбачено (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виплати до 9 травня: кому і скільки передбачено (інфографіка)

Казна та Політика
3703
Вже через кілька днів учасники бойових дій, інваліди і жертви нацистських репресій часів Другої світової війни отримають грошову допомогу. Гроші виплатять із держбюджету. Також деяким ветеранам виплатять одноразову допомогу з місцевих бюджетів за рішенням обласних та міських рад.
До п’ятого травня ветерани війни, українці з особливими заслугами перед Батьківщиною і жертви нацистських переслідувань отримають одноразову виплату з казни. Грошова допомога передбачена законами “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про жертви нацистських переслідувань”, а її розмір щорічно визначає уряд своєю постановою.
Виплати до 9 травня: кому і скільки передбачено (інфографіка)
У 2017-му виплати зростуть у середньому на 26%. Як розповів на засіданні Кабміну міністр соцполітики Андрій Рева, найбільшу суму отримають інваліди війни першої групи (більше трьох тисяч гривень), а найменше дістанеться учасникам війни. За даними Мінсоцполітики, в Україні близько 600 тисяч учасників Другої світової війни і 217, 8 тисячі членів загиблих учасників війни. Торік на допомогу ветеранам з державного бюджету витратили понад 880 мільйонів гривень, цього року знадобиться більше мільярда гривень.
До речі, за даними Пенсійного фонду, 929 тисяч українців отримують підвищені пенсії згідно із законом “Про статус ветеранів війни”, 539 тисяч українців на пенсії мають особливі заслуги перед Батьківщиною, 2,9 мільйона пенсіонерів – діти війни, понад 10 тисяч українців на заслуженому відпочинку – жертви нацистських переслідувань.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас