Fitch підтвердив рейтинг України В- — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch підтвердив рейтинг України В-

Казна та Політика
976
Міжнародне рейтингове агентство Fitch підтвердило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в іноземній і національній валюті на рівні В-.
Про це йдеться в повідомленні рейтингового агентства.
У відповідності зі шкалою Fitch, рейтинги групи “В” означають наявність певних кредитних ризиків при обмеженому запасі міцності.
“В рейтингах України спостерігається слабка ліквідність, високе боргове навантаження і структурні недоліки, пов’язані зі слабким банківським сектором, інституційними обмеженнями, геополітичними та політичними ризиками”, – йдеться в повідомленні.
Агентство зазначає, що міжнародні резерви Національного банку збільшилися до 16,7 млрд доларів після перерахування траншів від Міжнародного валютного фонду (1 млрд доларів) і Єврокомісії (макрофінансова допомога від ЄС на 600 млн євро).
Fitch вважає, що до кінця 2017 року міжнародні запаси можуть збільшитися до 18,1 млрд доларів.
“Продовження програми МВФ є позитивним для кредитного профілю України, позаяк він підтримує зовнішнє фінансування, підтримує довіру і забезпечує імпульс реформ. Однак подальші виплати від МВФ та інших міжнародних партнерів залежатимуть від прогресу в реалізації програми структурних реформ… Ключові показники реформ включають пенсійну реформу, впровадження ринку землі, приватизацію і прогрес у боротьбі з корупцією”, – резюмує агентство.
У листопаді 2016 Fitch підвищив довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) України в національній валюті з CCC до В-.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас