Канадський банк ATB Financial бере на роботу роботів-гуманоїдів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Канадський банк ATB Financial бере на роботу роботів-гуманоїдів

Фінтех і Картки
478
Найбільша фінансово-кредитна установа в канадській провінції Альберта ATB бере участь у тестуванні 48-дюймового (близько 122 см) робота-гуманоїда, що зветься Pepper, розробка міжнародної групи SoftBank Robotics вартістю $20 тис.
Вперше в Канаді клієнти двох філій ATB, починаючи з травня зможуть взаємодіяти з роботом Pepper за допомогою голосового спілкування і роботи з сенсорним планшетом.
Pepper вміє говорити, жестикулювати і пересувається за допомогою коліс. Робот може ділитися інформацією про продукти і послуги банку, влаштовує вікторини з фінансової грамотності серед клієнтів, або навіть навчить танцювати разом з ним.
Pepper вже допомагає клієнтам у флагманському токійському філіалі японського банківського холдингу Mizuho, а також приймає замовлення і платежі в деяких ресторанах Pizza Hut Asia завдяки додатку, створеному командою MasterCard Labs в Сінгапурі.
Також кілька великих роздрібних торговельних підприємств в Японії і Європі користуються роботизованим помічником для обслуговування покупців.
Нещодавно американське представництво розробника SoftBank Robotics America провело перші дві пілотні програми в США з роботом Pepper, першу з Westfield Corp. у двох торгових центрах Bay Area під час насиченого курортного сезону, а другу – з міжнародним ресторатором HMSHost в міжнародному аеропорту Окленда.
Між тим роботи активно впроваджуються і в банківське життя, австралійський банк Commonwealth Bank of Australia взяв собі в помічники іншу розробку, робота-гуманоїда від компанії PAL Robotics.
За матеріалами:
banks.eu
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас