Вчені створили робота, який будує цілі міста (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені створили робота, який будує цілі міста (відео)

Технології&Авто
1110
Дослідники з Массачусетського технологічного інституту створили робота на гусеницях, здатного будувати об’єкти будь-якого розміру, в тому числі стіни будівель. Використовувана в проекті технологія нагадує 3D-друк, проте в даному випадку сопло принтера, через яке відбувається розпорошення будівельної сировини, розташоване на механічній руці, а не всередині корпусу пристрою. Сама рука складається з великого гідравлічного важеля з чотирма ступенями свободи і маленького електричного маніпулятора з шістьма ступенями свободи.
Щоб забезпечити автономність системи, розробники забезпечили її двома сонячними батареями потужністю 100 ват, які живлять основний і додаткові акумулятори. У ході попередніх випробувань була побудована основа купольної споруди висотою 3,6 метра і діаметром 15 метрів. Як основний будівельний матеріал використовувалася монтажна піна. На все будівництво пішло менше 13 годин.
За словами вчених, сировиною для DCP можуть служити не тільки пінополіуретани і бетон, а також лід або грунт, які можуть бути знайдені на будівельному майданчику.
За матеріалами:
bigmir.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас