Fanuc вкладе $566 млн у розширення виробництва роботів у Японії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fanuc вкладе $566 млн у розширення виробництва роботів у Японії

Технології&Авто
377
Японська компанія побудує в префектурі Ібаракі новий завод, який вироблятиме понад 2000 роботів на рік. Розширення виробництва пов’язане зі зростанням попиту на роботів з Китаю.
Новий завод вартістю $566 млн відкриється в серпні 2018 року, і його початкова потужність складе 2000 роботів на рік. Після цього щорічний обсяг виробництва буде збільшено до 4000 роботів, пише Nikkei Asian Review.
В японській префектурі Ібаракі, де буде розташоване нове виробництво, Fanuc нещодавно відкрила ще одну фабрику, яка збільшила обсяги виробництва до 6 000 промислових роботів на рік. До кінця року цей показник збільшиться до 7 000, а після цього компанія планує довести щорічний обсяг виробництва до 11 000 роботів.
«Ми очікуємо подальшого зростання попиту», — говорить гендиректор і голова ради директорів компанії Йошихару Інаба.
Зростання попиту на промислових роботів йде передусім з Китаю — країна докладає все більше зусиль для того, щоб автоматизувати виробничі процеси і скоротити кількість працівників.
За словами керівника китайського відділу робототехніки у швейцарській компанії ABB Лі Гана, китайська молодь все менше і менше зацікавлена у виконанні рутинної і травмонебезпечної роботи на фабриках: цьому сприяє як державне обмеження на кількість дітей у сім’ї, так і зростання рівня освіти. Тому китайські компанії прагнуть замінити якомога більше людей на виробництві роботами, які також допомагають значно скоротити витрати на заробітну плату.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас